Get Adobe Flash player

Sup-stand-up

Stand up paddle

UTHYRNING 
Priser hyra:

  • 30 min 120kr
  • 1 timme 200kr
  • Heldag: 400kr – tills vi stänger
  • Dygn: 600kr – tills samma tid nästa dag
  • Helg: 1100kr – hämtning från 16:00 fredag återlämning måndag innan 17:00
  • Vecka: 1700kr – lämning senast samma dag&tid efterföljande vecka

Vi träffas alltid vid Speedcats sjöbod som ligger i hamnen. Öppet 20 Juni-14 Aug vid bra väder. Är vi inte där så ring!!

Bokning görs på mail eller telefon. 20 Juni-14 Aug 076-8868293

Vad är SUP?

SUP står för Stand Up Paddleboarding. Det innebär att man står upp på en stor surfbräda och paddlar med en enbladig paddel. Det är gammal form av surfing som fick renässans när surfinstruktörer insåg fördelarna med att man, genom att få ett högre blickfång, kunna överblicka en grupp elever och att på långt håll kunna se inkommande vågor.
Idag har SUP seglat upp som den snabbast växande vattensporten i världen. Anledningen till det är att SUP har något för alla. Att SUP-paddla är fenomenal core-träning och man använder hela kroppen på ett annat sätt än när man sitter ner och paddlar. Dessutom ser man bättre, eftersom man kommer högre upp, både över vattnet och ner i vattnet. SUP är utmärkt träning där det instabila underlaget gör att hela kroppen måste vara med och kompensera.

Anledningen till denna enorma tillväxt är lätt att förklara:

SUP är lätt att lära sig med rätt utrustning och ger en omedelbar känsla av prestation!
SUP ger enormt bra träning i både styrka, uthållighet och inte minst balans!
SUP kan utövas överallt där det finns vatten – sjöar, floder, fjordar och pooler!
SUP är roligt, socialt och lätt att göra med vänner!
SUP kan göras på platt vatten, öppet hav och vågor!

Brädan
Allround brädan är den bästa för de flesta människor i Sverige. Den är den perfekta fritid/träningsbrädan som fungerar både på sjöar, floder, vikar, på det öppna havet och i små vågor. Det finns mer snabbgående brädor som är längre, smalare och mindre stabila – och det finns särskilda brädformer för att surfa i vågor.

Paddeln
Paddelns längd bör vara så hög/lång att du bara klarar av att lägga handen runt handtaget när du står med paddelbladet i marken. Det finns både ställbara paddlar, som hela familjen kan använda, och de paddlar som du kapar och anpassar till din egen kroppslängd.

Fångrem
Ett ”koppel” runt ankeln, en enkelt och viktigt livförsäkring. Denna sitter fast i brädan och runt din ankeln när man paddlar, och förhindrar brädan ”flyr” från dig om du skulle falla i vattnet. På så sätt har du alltid din bräda inom någon meters räckhåll om/när du faller i vattnet.

Våtdräkt
Man behöver inte vara rädd för att falla i vattnet, tvärtom, det är bara härligt att plaska i ibland för att svalka av sig. De flesta använder en våtdräkt för att hålla värmen. När du blivit mer erfaren kan du paddla i fitness och speciella SUP-kläder.

Categories

  • Inga kategorier

Search