Get Adobe Flash player

Ozone Edge V9

Edge-v4-orange

Aggressiv freeride eller airtime-oldschool är vad Edge V9 är gjord för. Ozone Edge låter ladda massor med fart och snabbt omvandla den till höjd och häng i hoppen. Det är drömkiten för oldschool om du också vill ha en manövrerbar kite som låter dig köra den aktivt.
Detta är 9:e generationens Edge, all prestanda från race-arvet finns kvar men fokus på V9 har varit att ytterligare förbättra bigair och freeride-egenskaperna.


Edge-V9-Wind-range

Edge är en utav Ozones paraddrakar och har varit med länge. Den anses vara den ultimata oldschool/race kiten och är perfekt för att åka sjukt fort, hoppa ordentligt och hänga kvar länge! Den leverar maximal energi samt rejäl höjd och häng i hoppen. Det här är en kite för dig som vill åka fort och ta rejält med höjd, både på kryss och i hopp. Vi rekommenderar normalt inte Edge för nybörjare, inte för att det skulle vara en svår kite utan för att det tar ett par år innan man är tillräckligt duktig för att kunna suga all prestandan ur kiten.
Edgen kommer med racebridles från början och körs gärna med racebom men fungerar bra med Ozones standardbom också. Som alla Ozones tubkiter är de designade med direkt koppling mellan bom och kite. Det finns inga block (trissor) eller löp-ringar, varken i kite eller på bommen. Det ger helt oöverträffad hållbarhet, och den absolut bästa kitekänslan och snabbast reaktion på utslag.

Att beställa

Edge går utmärkt att köra med samma bom som du har till dina andra kiter. Alternativt så köper du en racebom.
Race-bommen är framtagen utav Ozones raceteam. Den är baserad på Ozone Contact, bommen som är precis så avancerad den behöver vara. (Alltså knappt alls.) Till detta har man lagt en mer anpassad trimlösning för att enkelt kunna jobba med kitetrim typ hela tiden. Fördelen är att du kan åka med konstant tryck på fenorna, med en vanlig bom behöver du böja dig fram över brädan för att trimma. Bommen kommer utan linor, komplettera gärna med ozones race linor. Racelinorna är tunnare för minsta möjliga luftmotstånd, och väger mindre.

 

 

Categories

  • Inga kategorier

Search