Get Adobe Flash player

Kitekurs

Det det enklaste sättet att bli en säker kitesurfare är att ta en kitekurs! Genom professionell vägledning lär du dig både fortare och säkrare. Det är dessutom roligare när man är flera. Under kitekursen kommer du igång snabbt och eliminerar massa onödiga misstag.

 

Edge-v4-orange

Men det viktigaste av allt är att efter en kitekurs kommer du vara uppmärksam på situationer som du vill undvika och veta hur du ska agera om du känner att det börjar gå fel, 90% av alla olyckor sker på land vid start och landning.

Du får lära dig rigga draken, packa upp och ner utrustningen. Hur draken fungerar i luften och på land. Hur du flyger i åttor för att generera kraft. Du får också lära dig hur du startar och landar draken både från land och i vattnet, hur du agerar i en nödsituation.Vattenstart med bräda, hur du kontrollerar brädan och svänger.

Oavsett om du är nybörjare eller vill ta din kitesurfing till en högre nivå så erbjuder vi privat eller grupplektioner designade att utveckla dig i din egen takt. När du vill vara med om en äkta kitesurfing upplevelse är valet självklart Kiteskolan Båstad. Kitekurserna startar i april och från maj kör vi dagligen kitekurser till slutet av oktober. Kiteskolan Båstad håller normalt sina kurser vid Lagaoset som ligger mellan Båstad och Halmstad.

 

Zephyr-V4

Givetvis så använder vi den senaste utrustningen från Ozone kites för att ge dig somelev bästa möjliga utvecklingspotential. Du kommer läradig hur du ska rigga din utrustning och flyga din kite på ett säkert sätt utan att utsätta din omgivning för fara. Vi lägger stor kraft på din och din omgivnings säkerhet: som att starta kiten ur vattnet och hur du flyger kiten på ett kontrollerat och säkert sätt.

När vi möter våra elever på stranden efter kurs vill vi vara bergssäkra på att de har full koll på alla säkerhetsaspekter så att alla kan koncentrera sig på att ha kul på vattnet och trevligt på stranden! Du kommer även att lära dig tekniken för att komma upp på brädan. Förutom nybörjarkurser så erbjuder vi även fortsättnings och privatkurser.

//Mårten  

Kitekurser 2017

Gruppkurs – IKO Level 1 4 timmar 2-3 elever/instruktör pris 1600:-

Gruppkurs – IKO Level 2 4 timmar 2-3 elever/instruktör pris 1600:-/1900:-

Gruppkurs – IKO Level 1 & 2 7 timmar 2-3 elever/instruktör pris 3200:-

Privat – IKO Level 1 3 timmar 1 elev/instruktör pris 2400:-

Privat – IKO Level 2 3 timmar 1 elev/instruktör pris 2400:-

Privat – IKO Level 1 & 2 8 timmar 1 elev/instruktör pris 4400:-

Privat – IKO Level 3 3 timmar 1 elev/instruktör pris 2400:-

Privat EGO 3 timmar 1 elev/instruktör pris 2400:-

Klicka på bilden nedan för att mer om iko utbildningarn…

Traning-path

 

Säsongen 2017

NYHETER UNDER 2017

Är att du kommer få tillgång till kiteskolans instuderings- material innan du kommer att genomföra din kurs. Oroa dig inte det är inte massa text o läsa utan här kör vi videoklipp som du tittar på och memorerar.

Lösenordet för instuderings materialet får du när du betalat in kursavgiften för del 1 som vi alltid kan genomföra även med mycket svag vind (1500:-) via swish.

Ozone testcenter!

Kiteskolan Båstad är nu Ozone testcenter! Hos oss har du nu möjlighet prova Ozones olika modeller. Ring för att boka, eller träffa oss på något av våra kursspots.

Väl förberedd!?

För dig som vill plugga på lite kiteglosor så har vi skrivit ihop en liten lista med de mest förekommande orden när det gäller kitesurfing. Spana in listan här...så kommer du ligga steget före!

Vind?

klart.se